Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

KASTEXPO Fuarında Üniversitemiz Temsil Edildi

Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) ve KASİAD Vakfı'nın düzenlediği Türkiye'nin ilk ticari şehircilik fuarı olan Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO), İstanbul Fuar Merkezi'nde görkemli bir açılışla başladı. Üniversitemiz, önemli bir paydaş olarak katılımcılar arasında yer aldı.

13 Aralık 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açılışını gerçekleştirdiği fuar, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirerek büyük bir ilgiyle karşılandı.

Bu yılki KASTEXPO'ya, Gana, Fildişi, Senegal, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Togo, Uganda, Tanzanya, Kenya, Etiyopya, Çad, Nijerya ve Sudan'dan gelen enerji, maden, otomotiv, metal, savunma, bilişim, teknoloji, tarım, gıda, sağlık, kozmetik, inşaat, mermer, ahşap, mobilya, denizcilik, turizm, lojistik alanlarında faaliyet gösteren 90 önemli katılımcı yer aldı. Fuar, sektörler arası iş birlikleri için benzersiz bir platform sunarken, katılımcılara yenilikçi ürün ve hizmetleri tanıtma şansı verdi.

Fuarda, Üniversitemizi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Feyza Kılınç Tayfun, Kastamonu TTO Üniversite-Sanayi İş Birliği Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Tuba Külçe, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mustafa Eğilmez, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı personeli Veysi Halisdemir ve Kastamonu Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalardan İntegral Enerji temsil ederek, Üniversitemizin teknoloji, bilim ve sanayi alanındaki başarılarını fuar ziyaretçileriyle paylaştı.

16 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek olan fuarın ilk gününde, Üniversitemizin standı yoğun ilgi gördü. Standımız, ziyaretçilere üniversitemizin çeşitli projeleri, yürütülen araştırmalar ve potansiyel iş birlikleri hakkında detaylı bilgi sunma fırsatı buldu. Aynı zamanda, fuar kapsamında özel bir vurgu olarak, ihtisaslaşma kapsamında Kastamonu Üniversitesi'nin ve Kastamonu Teknokent'te faaliyet gösteren firmaların öne çıkan ürünleri de sergilendi.