Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Akademik Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi

Eğitim Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü tarafından bölüm öğrencilerine akademik kariyere giden yolculukta; lisansüstü eğitim, burs olanakları, Erasmus fırsatları ve akademisyenliğin anlatıldığı Akademik Kariyer Günleri Etkinliği 21 Aralık 2023 Perşembe Günü saat 15.00’da AMFİ-4 dersliğinde gerçekleştirildi.

Akademik kariyer günleri etkinliğinde moderatörlüğünü Prof. Dr. Lütfi İNCİKABI, konuşmacılarını Doç. Dr. İbrahim KEPCEOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman ÇİTE, Arş. Gör. Beyza ADAK, Arş. Gör. Cansu KAYGISIZ ve Arş. Gör. Seda Çalık’ın oluşturduğu panel gerçekleştirildi.

Dekanımız Prof. Dr. Ahmet KAÇAR, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat PEKTAŞ ve öğretim üyeleri ile bölüm öğrencilerinin dinleyici olarak katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin panelinde;

- Arş. Gör. Cansu KAYGISIZ “Lisansüstü Eğitim ve Başvuru Süreçleri” başlıklı konuşmasında lisansüstü eğitimin ne olduğunu ve neden yapıldığını ele aldı.  Bunlara ek olarak, lisansüstü eğitimde başvuru için gerekli koşullara, belgelere, girilmesi gereken sınavlara ve değerlendirme süreçlerine değindi.

- Arş. Gör. Seda ÇALIK “Lisansüstü Burs Olanakları” başlıklı konuşmasında Tübitak kurumu tarafından verilen bursların başvuru koşullarını, başvuruların nereye ve nasıl yapıldığını, değerlendirme süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.

- Dr. Öğr. Üyesi Süleyman ÇİTE “Erasmus Programları” başlıklı konuşmasında hem lisans hem lisansüstü eğitimde yararlanılabilen öğrenim hareketliliği ve staj hareketliliği gibi fırsatlara değinerek Erasmus programları hakkında bilgiler aktardı.

- Arş. Gör. Beyza ADAK “Akademik Kariyer Basamakları” başlıklı konuşmasında akademik kariyer yolculuğunu baştan sona ele aldı. Akademik kadro başvuru süreçlerine de değinerek öğrencilerin kafalarındaki sorulara cevap verdi. Bunlara ek olarak, Araştırma görevlisi ve Öğretim Görevlisi farklarından bahsederek bu süreçleri örneklerle öğrencilere anlattı.

- Doç. Dr. İbrahim Kepceoğlu “Akademisyenin Çalışma Uğraşları” başlıklı konuşmasında akademisyenliğin ne olduğunu, neler yaptıklarını, akademisyenliğin öğrenciler tarafından görünür yüzü olan derslere girmenin dışında neleri kapsadığını anlatarak öğrencilere bu konuda ışık tuttu.

Panelistlerimizin konuşmalarını tamamlamaları ardından öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla soru-cevap yapılarak öğrenci katılımı da sağlandı. Etkinlik panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.