Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Temel Eğitim Bölümü Akademik Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi

Eğitim Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü tarafından öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kariyer basamaklarında önemli bir seçeneği oluşturan akademisyenliği ve bu mesleğe geçişi tanıtmak için bölüm öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen "Akademik Kariyer Günleri" etkinliği, 14 Aralık 2023 Perşembe Günü saat 15.00’da AMFİ-4 dersliğinde yapıldı.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ÜNAL, konuşmacılıklarını Doç. Dr. Mehmet Koray SERİN, Doç. Dr. Berat AHİ ve Doç. Dr. Volkan ATASOY ’un oluşturduğu “Lisansüstü Eğitim Süreci ve Bir Meslek Olarak Akademisyenlik” konulu kariyer günleri etkinliğinin panel gerçekleştirildi.

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ahmet KAÇAR, Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Eyüp AKMAN ve öğretim üyeleri ile bölüm öğrencilerinin dinleyici olarak katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin panelinde;

- Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ÜNAL, lisansüstü eğitim faaliyetleri kapsamında ALES ve yabancı dil sınavlarına ilişkin bilgiler vererek öğrencilerin bu sınavlara hazırlanmalarında gerekli hususlara değindi.

- Doç. Dr. Mehmet Koray SERİN, yüksek lisans ve doktora eğitiminden oluşan lisansüstü eğitimler hakkında bilgilendirmeler yaptı.

- “Akademisyen Nasıl Olunur?” konu başlığı ile Doç. Dr. Volkan ATASOY, öğrencilerin araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olabilmek için izlenmesi gereken kariyer basamaklarını anlattı.

- Doç. Dr. Berat AHİ “Akademisyenlik Nedir?” konusunda bilgi paylaşımı yaptı.

Öğrencilerle soru-cevap yapılarak öğrenci katılımı da sağlandı. Etkinlik panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.