Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Topluluk Başkanlarımız İle Bir Araya Geldik

Öğrenci topluluklarımızın başkanları ile bir araya geldiğimiz tanışma toplantısı renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.


Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı öğrenci topluluklarımızın başkanları ile 3 Kasım Cuma günü Kastamonu Üniversitesi Teknokent binasında düzenlenen programa 19 farklı topluluğun başkanı katıldı. Program başlangıcında Kariyer Merkezi müdür yardımcısı Öğr. Gör. Feyza Kılınç Tayfun'un oynattığı ısındırma oyunları sayesinde tüm katılımcıların gruba uyumunun sağlanması hedeflendi. Oluşturulan grup dinamiğinin ardından her topluluk başkanının ve programda bulunan görevlilerin kendisini yine bir oyun aracılığıyla tanıtması sağlandı. Tanışma oyunlarının ardından Kariyer Merkezi müdürü Doç. Dr. Şerif Demir, katılımcılara Kariyer Merkezi olarak benimsenen vizyon ve üstenilen misyondan bahsederek sözü Öğr. Gör. Feyza Kılınç Tayfun'a bıraktı. Kariyer merkezinin ve yapılan çalışmaların anlatılmasının ardından Kariyer Merkezi personeli Esra Yasen'e söz verilerek öğrencilerin merkezden nasıl faydalanabileceği anlatıldı. Böylece tüm katılımcılara Kariyer Merkezi tanıtılması ve merkezce yürütülen ve planlanan çalışmalara öğrencilerin davet edilmesi sağlandı. Öğrencilerden Kariyer Merkezi çalışmalarına ilişkin beklentileri ve korkuları sorularak merkezin öğrenciler tarafından nasıl algılandığı hakkında fikir edinildi.


Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tanıtımlarının ardından Öğr. Gör. Berkan Güngör tarafından Kastamonu Üniversitesi Teknokent bünyesinde yürütülen çalışmalar, kuluçka merkezi ve yürütülen programlar tanıtıldı. Girişimcilik hakkında bilgiler verildi. Öğr. Gör. Zuhal Arife Küçük tarafından öğrencilerin Teknokentten nasıl yararlanabileceği anlatıldı ve ardından Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun tarafından markalaşma süreci ve Teknoloji Transfer Ofisi bünyesindeki Patent Destek Ofisi tanıtıldı.


Öğrencilerin sorularının alınmasıyla sonlandırılan programda; Teknokent binası gezdirilirken toplulukların binadan nasıl istifade edebileceği hakkında beyin fırtınaları yapıldı. Yapılan yeni planlamaların ardından başka çalışmalarda buluşmak üzere vedalaşıldı.
Programa katılan tüm topluluklarımıza teşekkürlerimizi sunarız.